Healthy Vegan Bokkenpootjes en Amandelkoekjes


Heerlijke gezonde Vegan Bokkenpootjes & Amandelkoekjes, ze zijn zelfs Suiker-, Lactose- & Glutenvrij!

Bedankt voor jullie enthousiaste reacties via facebook  :).

Mocht je het via FB niet hebben meegekregen, in de “After-50days-of-TGH-VEGAN” facebookgroep kreeg ik van Femke de vraag of ik een gezonde verantwoorde Vegan variant wist op de bokkenpootjes! Ik ben de uitdaging aangegaan en bij de 2e poging was het perfect gelukt!󾌧:) Met dit recept kun je trouwens ook lekkere amandelkoekjes bakken.

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine / mixer /blender

Ingrediënten (Amandel) koekjes:

  • 25 gr gemalen havermout (glutenvrij)
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 Sukkary dadels van Yogi Yousef of 2 medjoul dadels (vergeet niet te ontpitten en te laten wellen in water)(dadels van Yogi Yousef hoef je niet te wellen)
  • 3 el water
  • 25 ml amandelmelk (ongezoet Provamel)
  • Topping bokkenpoot koekjes : 10 gram geschaafde amandelen
  • (evt kun je (5gr) bakpoeder toevoegen, zodat het iets luchter wordt) Ik heb zonder gebakken en vond ze perfect.
  • (evt. kun je ook pulp van vanillestokje toevoegen en snufje zout)

Mocht je alleen amandelkoekjes gaan bakken en niet de bokkenpootjes maken, proef dan of het koekdeeg zoet genoeg is. Bij de bokkenpootjes zorgt de vulling namelijk dat het iets zoeter is. Dus voeg evt. extra dadel eraan toe mocht het niet zoet genoeg zijn 😉

Ingrediënten vulling Bokkenpootjes:

  • 60 gram ongebrande cashewnoten (vergeet niet in water te wellen en daarna uit te lekken) (Mag ook bijv amandel noten zijn)
  • 2 of 3 Sukkary dadels Yogi Yousef of medjoul dadels (ik houd van wat zoeter dus heb er 3 gebruikt) (vergeet niet te ontpitten en te wellen)
  • 3 el amandelmelk (ongezoet Provamel)

Ingrediënten Chocolade topping Bokkenpootjes:

  • 50 gr pure chocola ( Mag meer)

NB: Voordat je begint; laat eerst de cashewnoten en de dadels voor 15 minuten wellen in water. Daarna uit laten lekken.

A – Bereidingswijze (Amandel)koekjes voor de bokkenpootjes

  1. Maal eerst de havermout met een mixer fijn tot havermeel, zet dit apart in bakje samen met de amandelmeel en roer het door elkaar.
  2. Mix vervolgens 2 gewelde & ontpitte dadels met water fijn tot dadelpasta.
  3. Voeg aan het dadelpasta het amandel- & havermeel en amandelmelk aan toe en mix het tot een deeg. ( Als het te droog is kun je beetje amandelmelk toevoegen en als het te nat is voeg je wat amandelmeel toe)
  4. Nu het deeg klaar is kun je er koekjes van vormen en in de amandelschaafsel als topping gebruiken, je hoeft maar 1 kant te doen en leg ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier. (Zorg wel voor een even aantal, ligt eraan hoe groot je de koekjes maakt, ik had ongeveer 10 koekjes uitgemaakt en daarmee 5 bokkenpootjes gemaakt)
  5. Zet de koekjes voor ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als ze goudbruin zijn draai ze vervolgens om en bak ze nog voor 3 tot 5 minuten in de oven op 180 graden. Nu zijn ze klaar en kun je ze laten afkoelen.

Koekdeeg Amandelkoekjes en Bokkenpootjes
Koekdeeg Amandelkoekjes en Bokkenpootjes

Bokkenpootjes vergeet niet alle koekjes met Amandelschaafsel te versieren
Bokkenpootjes vergeet niet alle koekjes met Amandelschaafsel te versieren

Na 10 minuten in de oven, draai ze nog even om en plaats ze terug voor 3 minuten in de oven
Na 10 minuten in de oven, draai ze nog even om en plaats ze terug voor 3 minuten in de oven
B – Bereidingswijze vulling voor de bokkenpootjes:

  1. Maal eerst de gewelde & uitgelekte cashewnoten met amandelmelk fijn tot cashewpasta.
  2. Voeg daarna  2 of 3 gewelde & ontpitte dadels eraan toe en maal het fijn tot cashewdadel pasta. Voeg evt nog extra amandelmelk toe als het nog te grof is. (Proef of het op smaak is, je kunt eerst 2 dadels er in doen, wil je het zoeter dan voeg je de 3e eraan toe) Nu is je vulling klaar.

Vulling bokkenpootjes -Cashewdadelpasta vulling
Vulling bokkenpootjes -Cashewdadelpasta vulling
C – Bereidingswijze Chocolade topping:

  1. Verwarm de pure chocola au bain marie. Dit duurt ca. 10 minuten.
  2. Begin alvast met het beleggen van je koekjes met cashewdadelvulling, zie stap D.

D – Bereidingswijze Bokkenpootjes

  1. Als je de stappen A t/m C hebt gevolgd kun je nu de koekjes gaan vullen met de cashewdadelvulling. Vul 1 koekje met vulling en druk een andere koekje erboven op en doe dat ook voor de rest, je mag best royaal zijn met de vulling.
  2. Nu zijn je bokkenpootjes bijna klaar, als laatste dip je beide uiteinde van je gevulde koekjes in de gesmolten pure chocola en leg ze op een bord.
  3. Om de pure chocola snel te laten stollen kun je de bokkenpootjes voor 6 minuten in de vriezer zetten, je kan er ook gewoon kiezen om het op kamertemperatuur te laten stollen. Ik had zelf voor de vriezer gekozen omdat het in huis 25 graden was 🙂 en de bokkenpootjes waren nog steeds erg lekker!
Met vulling
Met vulling

 

 

Bijna klaar alleen nog dippen in de gesmolten pure chocola
Bijna klaar alleen nog dippen in de gesmolten pure chocola
En je zelfgemaakte verantwoorde Vegan Bokkenpootjes zijn nu klaar!

Vegan, Gluten- & Suikervrij Bokkenpootjes
Vegan, Gluten- & Suikervrij Bokkenpootjes Natalie’s Green Kitchen
Leuk als je laat weten als je ze gemaakt hebt en maak een foto van jouw zelfgemaakte bokkenpootjes en tag mij via Facebook en Instagram Natalie’s Green Kitchen ! En deel het recept met je familie en vrienden op Facebook & Pinterest.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten volg mij dan via FacebookInstagram en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Veel bakplezier en mocht je ook een gezonde verantwoorde variant op jouw favoriete snack willen, laat me dat dan via facebook, instagram of bericht weten! Wie weet ga ik de uitdaging aan!

Tot nu toe heb ik al een aantal verzoeken ontvangen voor vegan mergpijpjes, bitterkoekjes en vegan hamburger 😉  houd dus mijn website goed in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief om geen enkel recept te missen!

Mocht je opzoek zijn maar naar een Facebookgroep waar alleen Plantaardig & Suikervrij & E-nummervrije recepten worden gedeeld klik dan hier en meld je aan!:)

 

8 gedachtes over “Healthy Vegan Bokkenpootjes en Amandelkoekjes

Wat vind je van dit bericht?