Fotoverslag Veggieworld Utrecht 6-3-2016


Zoals beloofd hierbij mijn fotoverslag van Veggieworld Utrecht.:)

Voor het eerst werd namelijk de internationale Veggieworld beurs in Nederland gehouden. En via de winactie van Natalie’s Green Kitchen konden 8 wildcard/winnaars gratis naar Veggieworld in Utrecht dat gesponsord werd door Wellfairs!:)

Hoe vonden jullie het?! Zijn jullie zaterdag of zondag gegaan? Het programma van beide dagen verschilde volgens mij best veel. Zaterdag was er ook een kidshoek, zondag heb ik dat niet gezien.

Zelf ben ik zondag rond 10 uur vanuit amstelveen vertrokken, mijn lieve man & dochter hadden mij bij de jaarbeurs Utrecht afgezet, waar ik met mijn moeder had afgesproken.

Ondanks dat mijn moeder niet volledig plantaardig eet wou ze graag naar Veggieworld gaan met als voornaamste reden om er inspiratie op te doen. Eenmaal binnen besloten we eerst een rondje langs de buitenste rij te maken en al gauw kwamen we het kraampjeĀ Powerpeul tegen, waar producten van Lupinebonen werden verkocht. Zoals lupineburger, lupinespread en lupine saucijsenbroodje. Laatste twee waren verrassend lekker. Ik had nog nooit eerder van lupinebonen gehoord, maar het is zeker aan te raden. Ik heb meerdere producten gekocht, waaronder de spread die heb ik in drie sistema bakjes ingevroren, ook heb ik de droge lupinebonen gekocht, ben heel benieuwd. Wie weet komt er binnenkort een recept met de lupine bonen online ;).

Mocht je meer willen weten over lupine van Powerpeul en ook benieuwd zijn naar een aantal lupine recepten kijk dan even op hun site. Hieronder een indruk van de producten.


Ik heb niet van alles een foto kunnen maken want er was zoveel :). Ik houd van lekker eten dus moet wel eerlijk bekennen dat ik voornamelijk bij de eettentjes heb gekeken en heb geproefd. Wel zag ik ook mooie schilderijen en kleding, maar de main focus lag toch op eten ;).

Bij Taifun kon je verschillende soorten gebakken tofu uitproberen, mijn voorkeur ging toch wel uit naar de normale tofu met sojasaus, de andere vond ik toch iets te overheersend qua smaak. Ook hadden ze mangotofu drankje die je kon proeven, was best te drinken maar niet voor herhaling vatbaar. Verder deelde ze handige tofurecepten boekjes uit. Erg handig, ik heb namelijk nog zijdentofu in de koelkast liggen dus misschien kan ik wat inspiratie op doen :). Weten jullie nog lekkere recepten met tofu?

Zoals je hieronder kunt zien stond er ook een kraampje met allemaal vegan saladedressings.De dressings van Kiooms bevatten alleen natuurlijke ingredienten. Ik ben niet echt van de dressings maar de knoflook en de framboos zijn echt mijn favoriet! Denk dat ik nu wel vaker een salade ga eten nu ik deze heerlijke dressings in huis heb :). Ben je benieuwd welke smaken ze nog meer hebben of waar het te koop is kijk dan even op hun site. (Niet alles is vegan op hun site)


Rond 12u hadden we trek in de The Dutch Weedburger, gelukkig viel het best mee met de rij. Omdat we al heel wat dingen hadden gegeten besloten we om de burger te delen, grappig was dat we niet de enige waren ;). Zo blij dat we gedeeld hadden, het was lekker en erg vullend, wel had er voor mij iets meer saus op gemogen :).


Sinds ik volledig plantaardig ben gaan eten ben ik ook suikervrij gaan eten. Ik weet niet hoe het komt, maar bij veganfood heb ik ook het idee dat het altijd gezond en suikervrij is, maar heb gemerkt dat die veronderstelling onjuist is. Na de the dutch weedburger had mijn moeder getrakteerd op ijs van de ijsfiets, ik had aardbei en citroen op waterbasis en het was lekker maar wel mierzoet :(. Ik ben namelijk geen suiker meer gewend, jammer dat ze er suiker aan toevoegen. Zou veel lekkerder en gezonder zijn als ze bijvoorbeeld alleen puurfruit zoals banaan met amandelmelk zouden gebruik dat is al zoet genoeg. In mijn recepten zul je in ieder geval geen geraffineerde suiker tegenkomen ;).

Rond 12:45 zijn we naar de center stage gegaan voor de kookworkshop van Lisa Steltenpool met Kickstart die om 13:00 begon. We zaten vooraan, dus was heel goed te volgen. Ze deed het heel leuk, ook hebben we een heerlijke smoothie met crumble mogen proeven. Ik heb haar boek nog niet, maar denk dat ik het wel binnenkort ga kopen.


De kookworkshop was tot 14:00 daarna zijn we nog even terug naar Powerpeul gegaan voor de heerlijke warme lupinebroodjes :). Tot slot nog een laatste rondje gemaakt en zijn we rond 15:00 naar huis gegaan.

We hebben een hele leuke, gezellige en inspirerende dag gehad tijdens Veggieworld. Hoop dat het vaker en nog groter in Nederland georganiseerd gaat worden.

Veggieworld, Wellfair en Viva las Vegas bedankt voor deze super leuke vegan event! šŸ™‚

Ik hoop dat je d.m.v. mijn fotoverslag een beetje heb kunnen meegenieten van Veggieworld! Mocht je nog andere leuke verslagen van Veggieworld 2016 willen zien en lezen kijk dan op de blogs vanĀ Squatcilla,Ā JannaĀ enĀ ellehetfruitvliegje. ElleĀ heeft een leuke Veggieworld2016 vlog gemaakt, bekijk hier haar video.

Fijn weekend en ik kijk al uit naar de volgende Veggieworld event in NL! šŸ™‚

Mocht je op zoek zijn naar heerlijke, gezonde & suikervrije plantaardige recepten houd dan mijn facebookpagina Natalie’s Green Kitchen en mijn website in de gaten.

#veggieworld #vivalasvegas #wellfairs #veggieworld2016 #vegan #fotoverslag #veggieworldutrecht #kickstart #lisasteltenpool #lupine #thedutchweedburger #taifun #nataliesgreenkitchen

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14743839/?claim=z6wrasy3gsm”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Advertentie

Wat vind je van dit bericht?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s